Skocz do zawartości
05-Szysz-500

Ktoś Ma Pomysł?

Rekomendowane odpowiedzi

05-Szysz-500

Witam. Już wyjaśniam o co chodzi w pytaniu. Mój laptop ma ~5lat (i3...2,4ghz..6 ramu...jakiś radeonik+intel hd), bardzo starannie zaśmiecany czym sie da, internet mam od prywaciarza (radiowy). No dobra do rzeczy. Sprawa wygląda tak, że mam na nim World of Tanks w HD, no nie do końca HD bo musiałem troszeczke (naprawde niewiele) odpuścić z grafiki ale sam fakt, że mam wersje HD,a nie podstawe dużo graficznie daje i ten WoT działa mi bez zarzutu gdzie gra się na dużo lepszej grafice, jest dużo więcej elementów i te elementy to nie są zwykłe kwadratowe kontury i gra się po 15 ludzi w drużynie, a zwykły stary kwadratowy cs 1.6, który grafike posiada niewiele mniej kwadratową niż minecraft, na waszym classicu mi wiesza jakby to była gra wyprodukowana w tym roku. Ktoś ma pomysł?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
MESUT ÖZIL

wrzuc swoj cfg, steam czy non steam? to zaśmiecenie kompa może mieć znaczenie, kiedy ostatnio formatowałeś laptopa?

  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Keri

Raczej nie odpalaj Java, typu gierki w przeglądarce czy inne rzeczy bo to zabija wydajność i do tego pytanie kiedy czyściłeś laptop?

  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
05-Szysz-500

czyściłem dawno temu już, javy nie było. No ale właśnie to jest dość dziwne, że dużo lepsza gra przez neta działa bez zarzutu, a tu takie rzeczy sie dzieją...

cfg: http://www56.zippysh...8kwcC/file.html

 

jeśli to pomoże to ping mi czasem skacze, wiadomo czasem wina neta ale przy csie to mi ping skoczy przynajmniej raz na 5min a przy wocie czasem sie tylko zdarzy ale i pare godzin bez skakania pingu potrafie grać, a w csie dość często (no chyba, że ogólnie net muli to wiadomo)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
MESUT ÖZIL

Wklep te komendy do configu:

 

gl_vsync 0

gl_ansio 0

cl_nosmooth 1

cl_smoothtime 0

cl_vsmoothing 0

rate 20000 lub 25000

ex_interp 0.01

 

jeżeli nie masz stałych 100fps to zmniejsz je do np. 80, fps_max 80. Lepiej mieć mniej fps ale stałych, niż więcej ale które co chwile spadają.

 

wpisz podczas gry net_graph 1 i zrob ssa i wstaw, później wklep net_graph 3 i zrob ssa i pokaz go, zobaczymy jaki choke i loss jest

  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
05-Szysz-500

nie no fps to mi sie kręci na ogół 99-100 to chyba luz, a choke i loss nic. Sprawdze te komendy, może pomogą

 

aktualnie mi sie buja fps 59-60

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
` beskidzki styl.

A nie masz czasami w opcjach CS'a włączonej synchronizacji, czy jak się to tam zwie? Wtedy na ogół fpsy spadają do 59-60.

 

 

@edit

Dokładnie tak, o to mi chodziło. Jeśli masz to odznaczone, a problem dalej występuje, to już muszą Ci mądrzejsi pomóc.

  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
KnyF

Podłącz może laptop do zasilania jak grasz, jeśli tego nie robisz. Na baterii u mnie też w cs jak jest niski poziom spadają fps.

  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
05-Szysz-500

tepr chodzi o "....vertical sync"?

 

jeśli chodzi o zasilanie to w moim pokoju laptop ma stałą kroplówke :P

 

grało sie całkiem ładnie jakiś czas bez poprawiania tego configu wczoraj i dzisiaj po południu a teraz na wieczór już znowu gorzej

 

loss mi się zaczęło czasem pojawiać 1

 

nawet do 4

 

choke też zaczęło skakać jak nigdy

 

Mesut wklepałem te komendy ale większość z nich się samoistnie usunęło, jedyne co zostało to vsync i zmieniona wartość na vsmoothing

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Why?

tepr chodzi o "....vertical sync"?

 

Oczywiście, hmmm może masz robaczka w komputerku :), ściągnij ADW Cleaner z oficjalnej ich strony i zobacz co ci znajdzie, znajduje też niekorzystne zmiany w rejestrze.

 

Wracając do początku wątku, grafika wot i silniki graficzne wota pisane są pod nowsze procesory, wot jest już chyba więcej niż ma twój laptop lat - gra jest pisana na obsługę wielu procesorów, a CS jest stary jak świat i jest pisany pod obsługę jednego procesora, spróbuj ściągnąć też ( jeżeli producent laptopa wypuszczał sterownik do obsługi programów/plików jednorpocesorowych na rdzeniu wielu procesorów ).

Kolejną sprawą jest sprawa ustawienia w menadżerze urządzeń ( ALT+CTRL+DEL :D) priorytetu uruchomionego procesu hl.exe lub cstrike.exe na wyższy lub niższy ( sprawdź który i czy cokolwiek pomoże ), a też jak pojawi ci się możliwość przełączenia między procesorami ( na ilu procesorach ma program działać ) wybierz jeden, obojętnie który. Czekam na odpowiedź, pozdrawiam :)

  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
05-Szysz-500

jak na razie czyszczenie było i pomogło tyle, że nie mam dwóch trojanów i czegoś tam jeszcze. Dalej spróbuje z tymi sterownikami coś podziałać lub menedżer

 

"ustaw koligację" i wyłączyć 3 z 4 dostępnych procesorów dla hl?

 

ogólnie fajnie to widzieć bo jak kupowałem to mówili że dwa rdzenie

 

nic nie pomaga....najlepiej działa na normalnym priorytecie i na wszystkich prockach

 

dobra teraz to problem z netem jest, także jutro posprawdzam jeszcze....

 

apropo wie ktoś o co może chodzić gdy włączam dostępne sieci wifi w laptopie i widze, że mam tam dostępną sieć o nazwie takiej jak dostawca neta? dodatkowo do tego jakieś inne sieci typu huawei itp? dzieje się to praktycznie codziennie wieczorem. Dodam, że mieszkam w szczerym polu, a obok hale produkcyjne ale nie mają z tym nic wspólnego

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Why?

Zobacz czy te dostępne sieci to faktycznie sieci wifi czy połaczenie lokalne. Fajnie że to posprawdzałeś wedle swojego przypadku. :]

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
05-Szysz-500

nie no wifi chyba aczkolwiek nie wiem jak to sprawdzić, jeśli chodzi o ikonke to ma ikone wifi

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

×